Strzelasz ślepakami czy nie strzelasz wcale :?: :diabelski_usmiech
nie nad morze wysyła rafiki, serio chcesz tam jechać?
A sprawiam wrażenie jakbym żartował?
Zamieszczone przez r2r
....a nie starczyłoby Kłomino albo Strąże :?:
Toć niemal to samo, tylko bez potencjalnych pierwiastków w powietrzu.
Nawet namiot można wziąć i byłaby równie dobra przygoda.
Nie chodzi o przygodę. Chodzi o to konkretne miejsce.
[ Dodano: Pon 01 Gru, 14 21:38 ]
Zamieszczone przez eaglemirek
Zamieszczone przez rafiki
Czemu popełniłbym kardynalny błąd gdybym nie pojawił się na wigilii?
Domyśl się :P
Albo powiedz wprost albo daruj sobie debilne komentarze
Witam
Uszkodziły mi sie głosniki w drzwiach z przodu i po wizycie w zakładzie mam do wyboru wymienić same głosnik w drzwiach lub wymienic całość łączni z głośnikami w lusterkach.
W warsztacie wariant pierwszy na czymś tanim kosztuje 250 z wymianą a wariant drugi od 350 do ...... Czyś możecie polecić radio mam oryginał kaseta plus zmieniarka.
Marcinrxpx, jak chcesz nowy zestaw to możesz kupić diora gds 1607 z tym ze tweetery będziesz musiał wyrzezbich w słupki albo w trójkąty lusterek, raczej doborem tw w ori miejsce będzie ciężko, montaż zabierze ci Max jeden dzień boś nie wprawiony
Marcinrxpx, nie kupuj żadnego sprzetu grającego na podstawie opinii z sieci, niestety pozostaje odsluch indywidualny albo pogodzenie sie z faktem ze kupi sie cos co ne spelni oczekiwan.
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Byś musiał najlepiej na jakiegos spota CA uderzyć listę najbliższych znajdziesz na strefacaraudio.pl
Nexus ma rację że bez odsłuchu to lipa ja też trochę umoczyłem z tym tematem ale ide do przodu
ja powiem, ze to "kiła" warta zmierzenia nia głębokości kosza na śmiecie,
w sieci znajdziesz za to opinie spuszczające sie nad "zajebistym" brzmieniem tego zestawu :diabelski_usmiech
jak nie posłuchasz sam to nie będziesz wiedzieć która opinia jest prawdziwa,
pamietaj o tym, że jak coś jest tanie to jest tanie z jakiegoś powodu :szeroki_usmiech
With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Panowie mam pytanko - przód głośniki hertz dsk 165.3, drzwi wygłuszone matami stp, dodatkowo dystanse. W półce głośniki Hertz DCX 690. Radio alpine cde-9880r. Czy opłaca si podpinać pod sam przód wzmacniacz?
Nexus6, zastanawia mnie jaki sprzęt masz u siebie?? :P gdyż za 1000 zł można mieć naprawde zaj%^&*te audio w samochodzie.Sam mam wszystkie ori głośniki(bynajmniej tak mi się wydaje ale grają b.dobrze) do tego aby wzmacniacz 150RMS+głośnik basowy w półce jakiś tam blaupunkt.(dałem za to 300 zł kupiłem nowe(wzmacniacz i głośnik) i wszystko gra przyzwoicie.No chyba że ktoś chce być słyszany 10 ulic dalej wtedy fakt potrzeba i grubo ponad tysiaka ale o to koledze Marcinrxpx, chyba nie chodziło Poprzedni samochód(fiat tempra) kupiłem bez żadnego głośnika bez radia itp nawet żadnych kabli pod głośniki nie było podciągnietych...miałem sportowy wydech co za tym idzie trzeba było wrzucić też coś w miare dobrze grające więc kupiłem radio jakieś tam JVC(nowe),4 głośniki Pioneer(również nowe),wzmacniacz,dwie skrzynie Magnata(używka) i całę okablowanie i wszystko mnie wyniosło coś około 800 zł,a grało tak że po plecach nie musiałem się drapać ;p A te głośniki Hertz-a wydają się dość poczciwe(przynajmniej dla mnie) ale fakt najlepiej jest odsłuchać
lukasz16v, napiszę tak... Jakość swojego sprzętu można "ocenić" dopiero jak posłucha się porządnie zrobionej instalacji w takim samym aucie ( i to najlepiej odsłuchując to czego zwykle słuchasz u siebie ). Przy dobrze zrobionym aucie, na zewnątrz słychać dużo dużo dużo mniej, niż przy typowej opcji "ałdio tjuning", czyli "tyle głośników ile się da do środka + tuba ( lub dwie ) do bagażnika. Dopóki jednostka sterująca ( ogólnie mówiąc radio ) jest stereofoniczne, dopóty do poprawnego odtwarzania muzyki potrzebne są dwa głośniki z przodu i ewentualnie dodatkowy subwofer ( umiejscowiony w zasadzie gdziekolwiek ) do wyrównania tej ( i tylko tej !!! ) dolnej części pasma, której nie dają rady przetworzyć na odpowiednie ciśnienie, głośniki z przodu. Każdy dodatkowy głośnik dołożony do konfiguracji 2+1 wprowadza tylko dodatkowe zamieszanie i nie poprawia niczego poza "zasięgiem docierania muzy" do N-tej ulicy.
I żeby nie było, że się wymądrzam to kiedyś w pierwszym aucie też miałem nawalone głośników, wygłuszenie zrobione dekarką i gąbką od tapicera i też byłem mega zadowolony, że gra zajebiście! Jednak z wiekiem człowiek zdobywa "doświadczenie" i zaczyna rozumieć co z czym i jak się je i dopiero wtedy może w miarę obiektywnie spojrzeć na swoje nieporadne i często wstydliwe początki...
EDIT
A w kwestii wyboru głośników to niestety każdy musi zdecydować sam do czego dąży i czy go na to po prostu stać. "Dobry zestaw" jest rzeczą względną i dla jednego kpl. za 200-300 pln będzie szczytem doznań a dla drugiego fajną podstawką pod kwiatek na oknie... Niestety tak jak napisał Nexus6 jakość wykonania ( a więc i cena ) przetworników przekłada się mocno na jakość dźwięku więc za te 200-300 pln-ów w sklepie ( czyli realny koszt wyprodukowania na poziomie powiedzmy 80-100 pln ) nie można spodziewać się "mega wypasu".
[ Dodano: Sob 08 Lut, 14 21:13 ] Przeklejone z innego, powielonego tematu: ( nie w nawiązaniu do mojej wypowiedzi powyżej )
Zamieszczone przez Lokross
Witam witam. Zabieram się za wymianę głośników i tak szczerze słabo się na tym znam.
Proszę o pomoc w wyborze lub zaproponowanie czego innego
Zamieszczone przez Rob79
Nie będę się powtarzał więc skopiuje swoja wypowiedź Najlepiej idź do jakiegoś sklepu z car audio włącz sobie podobne radyjko jakie sam masz i potestuj różne głośniki. To tobie ma ich granie się podobać nie nam
Zamieszczone przez cincin81
Ja kupiłem ostatnio te hertz'e
Graja naprawdę dobrze tylko dokup dystanse.
Komentarz